Bomboane Raffaello

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 21 Ian 2012 | 10150 vizualizari

 

Sunt foarte bune, sunt destul de simplu de facut acasa, as zice ca si o persoana care nu prea le are cu gatitul s-ar descurca sa le faca, daca urmeaza reteta. Am adus cateva modificari la reteta anterioara si pot spune ca sunt mult mai bune asa, seamana la gust mult mai mult cu originalul!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt nesarat,
  • 150 gr lapte praf,
  • 150 gr zahar pudra,
  • 200 gr foaie de napolitana maruntita,
  • 1 esenta concentrata de lamaie,
  • 200 gr cocos,
  • migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane Raffaello:

Untul (la temperatura camerei) l-am frecat bine cu zaharul pudra.

Am adaugat esenta de lamaie si am omogenizat.

Apoi am adaugat laptele praf, foaia de napolitana maruntita in robot si 2 linguri de cocos.

Am jonglat cu cantitatile astfel incat sa obtin un aluat omogen, dar destul de tare ... ca o plastilina.

Compozitia am lasat-o la frigider 30-40 de minute, apoi am modelat bomboanele.

Le facem mai mari sau mai mici dupa preferinta. Eu am incercat sa le modelez in functie de marimea migdalelor.

Practic am luat o bucata de compozitie, am aplatizat-o intre palme, am pus o migdala si am inchis, formand o bila. Am modelat-o intre palme.

Am pus cocosul intr-un bol si am tavalit bomboanele prin el. Le-am asezat pe farfurie si am tinut la frigider pana am servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

Bya Ralu 1

24.01.2012, 16:16

trimite-mi si mie la pachet te rog

Dana_Retetegg 1

25.01.2012, 11:40

mihaelar63 1

08.02.2012, 20:42

Doar tentatii peste tot
Ce se alege din dieta mea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bomboane Raffaello